Vili Niinikivi Koulutus pelastaa maailman.

Kaikki blogit puheenaiheesta Jäsenäänestys

Ehdolle ehdokkaaksi

Eurovaalit olivat iloiset ja inspiroivat. Kiersin ympäri Suomea, myös pienemmillä paikkakunnilla, joissa vihreitä ei juurikaan ole ja vastaanotto oli silti positiivinen. Fiilis oli siis hyvä ja ajattelin, että nyt kampanjointi saa riittää ja on mukava lopettaa aallon harjalla. 

Asun nimittäin Satakunnassa. Eduskuntavaalien äänikynnys on täällä kova myös keskisuurelle puolueelle, puhumattakaan vihreistä. Samalla äänimäärällä saisi Varsinais-Suomessa tuplat ja Uudellamaalla varmaankin quadruplat määrät kansanedustajia. 

Pyrin kansanedustajaehdokkaaksi

Perussuomalaiset -puolueen jäsenille on tullut postia. He saavat osallistua piireittäin neuvoa-antavaan äänestykseen siitä, keiden pitäisi olla ehdokkaina eduskuntavaaleissa. Minun äänestysnumeroni on 2004. Kirjoitin itsestäni esittelyn EPPSN sivuille ja koska siitä tuli hyvä, ajattelin laittaa sen näkyviin myös tänne:

Järjestögangsterismia ja jäsendemokratiaa

SDP:n kansanedustaja, entinen puoluesihteeri Mikael Jungner nosti esiin mahdollisuuden järjestää jäsenäänestys SDP:n puheenjohtajasta. Ulostulo oli selkeä reaktio Ylen kahden varsin erisuuntaisen kyselytutkimuksen tuloksiin. Toisessa jopa 42 % SDP:n puoluekokousedustajaksi ehdolla olevista tai jo valituista henkilöistä ilmoittautui työmarkkinarunttauksen hallitsevan raskaan sarjan hallitsevan mestarin, Antti Rinteen, joka on nyt lähtenyt haastajana painimaan puoluesarjaan.

Perussuomalaiset heitti Lapissa pyyhkeen kehään?

Perussuomalaisten EU ehdokkaiden joukossa ei ole yhtään Lapista?

Tätä seikkaa hieman ihmetellään ja kummastellaan.

Ovatko perussuomalaiset jättämässä Lapin?

Jotkut arvelevat, että syynä on Paavo Väyrynen, joka kerää Lapista äänet ja lappilainen perussuomalainen ehdokas jäisi noviisiksi.

Puolue heitti Lapissa pyyhkeen kehään?!

Toinen selitys tuntuu olevan se, että koska kansanedustaja Hanna Mäntylä ei alkanut ehdokkaaksi, niin muuta puoluejohdolle kelvollista ehdokasta ei Lapissa ole.

Mäntylä on puolueen varapuheenjohtaja.

Hatunnosto Saksan Sosialidemokraateille!

Saksan Sosialidemokraatit alistivat hallitusyhteistyön ja hallitusohjelman Kristillisdemokraattien kanssa jäsenäänestykseen.

Vaaleissa äänioikeutta käytti lähes puolimiljoonaa jäsentä, joista enemmistö hyväksyi hallitusohjelman ja yhteistyön Kristillisdemokraattien kanssa.

Suomessa yksikään puolue ei ole koskaan alistanut osallistumista  hallitusyhteistyöhön jäsenäänestykseen, koska puolueet eivät usko jäsenten kykyyn päättää hallitusyhteistyöstä. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä