Vili Niinikivi Koulutus pelastaa maailman.

Kaikki blogit puheenaiheesta Särkänniemi

Delfiinit ja populistit - Videoblogi

Viikko sitten kauhisteltiin Särkänniemen delfiinien kohtaloa massiivisen somekohun saattelemana. Kaikenkarvaiset poliitikot ja muut pyrkyrit ryömivät koloistaan julkisuuteen vuodattamaan kyyneliään poliittisten irtopisteiden toivossa uskotellen samalla herkkäuskoisimmille, että jotain oikeasta kamalaa olisi sattunut.

Tosiasiassa Särkänniemen delfiinien seuraava koti valittiin alansa ammattilaisten toimesta ja vaitonaisella tiedotuslinjalla oli tarkoitus suojella nimenomaan delfiinien hyvinvointia eikä populistien herkkiä egoja.

Miksi delfiinit saivat somen sekaisin?

Lauantai-iltana Twitteriin ilmestyi YLE:n twitti, jossa kerrottiin, että Särkänniemen delfinaarion edessä oli pari rekkaa ja epäiltiin, että kyse on delfiinien siirrosta. Ei kulunut kovinkaan pitkää aikaa, kun jo tiedettiin kertoa, että Pirkkalan kentällä odotti lentokone, joka kuljettaisi delfiinit Kreikkaan. Vaikka some tiesi, toimittajat valittivat, että Särkänniemeltä ei virallista tietoa saada.

Sen sijaan poliisi vahvisti epäilykset oikeiksi.

Pari sanaa delfiineistä (älä ota kesäkissaa... - vai miten se meni?)

Ei, en aio moraalisoida Särkänniemen delfiinien mahdollista kohtaloa Kreikassa, enkä Särkänniemen salaista, yöllistä operaatiota kuljettaa delfiinit pois Suomesta, enkä Särkänniemen vaitonaista tiedotuslinjaa, enkä edes sitä, onko paikka jonne delfiinit vietiin hyvä ja turvallinen ympäristö niille tulevaisuudessa. Niitä asioita on moralisoitu ihan tarpeeksi ja ihan tarpeeksi monesta tulokulmasta, että se aihe on kertakaikkiaan loppuun käsitelty. Piste.

Kuinka ylimielisiä johtajat ovat?

Viikonlopun Särkänniemi jupakka ja Helsingin Sanomien Talouden puolustuskurssi saavat miettimään, kuinka ylimielistä eliittiä meillä edelleen on.

Kun delfiinit lentävät

Olen ollut pitkään sitä mieltä, että Tampereen delfinaarion aika on ohi, ja se tulisi lopettaa. En ole kertonut aiemmin, että mielestäni myös sen delfiinit tulisi lopettaa. Ei siksi, etteikö niiden elämä olisi suunnattoman arvokasta, vaan koska maailmassa ei ole yksinkertaisesti yhtäkään paikkaa, joissa pidetään esiintyviä delfiinejä tai valaita eläkeläishoidossa. Selvitin tämän kauan sitten, eikä toistuva tilannekatsaus ole antanut erityisen vahvaa toiveikkuutta sen jälkeenkään.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä