Vili Niinikivi Koulutus pelastaa maailman.

Kaikki blogit puheenaiheesta Auktoriteetti demokratiassa

Demokratian ja harvainvallan yhdistäminen.

Mistä johtuu ihmisten epäluottamus politiikkaa kohtaan?
Jokaisen kuuliaisen kansalaisenhan tulisi käyttää äänioikeuttaan.
Valitettavasti vain harva käyttää sitä, nämä ovat kysymyksiä, joihin haetaan vastauksia.
Mielestäni suurin syy luottamuksen rapautumiseen ovat petetyt lupaukset mitä poliitikot ja puolueet ovat vuosien saatossa antaneet.

Demokratia - mitä se on?

Demokratiasta keskusteltaessa sillä tarkoitetaan -- ellei toisin ilmoiteta -- edustuksellista järjestelmää rajoituksineen, jotka sulkevat pois absoluuttisen enemmistövallan. Tavallisen äänestäjän suurin ongelma äänioikeutensa käytössä, edustuksellisen demokratian valuvika, on, että äänestäessään hän itse asiassa sopii äänestämänsä edustajan tai tämän puolueen kanssa siitä, mitä tavoitteita ja millä keinoin ryhdytään tavoittelemaan julkisessa virassa, jonka täytöstä on kysymys.

Politiikka vs demokratia

Vasemmisto-oikeistoakseli on mennyttä aikaa, koska meillä on demokratia. Demokratiassa enemmistö päättää mitä olemme, silloin kun oikeisto voittaa vaalit ei ole vallassa olevaa vasemmistoa, koska demokratiassa äänestämällä luodaan uusi maailma.

Demokratian makea valhe

Suomalainen demokratia on täysin erilaista mitä me mielissämme kuvittelemme. Demokratia on kuin päiväuni, joka ei koskaan toteudu. Miten se voisikaan toteutua, kun jokaisella on vain yksi ääni, jota lopulta hallitsee joku muu kuin demokratia.

Luovutetaan valta medialle?

Kansalaissodan jälkeen eli 100 vuotta sitten pohdittiin lujasti kuninkaan asettamista ja suomalaisen parlamentarismin säätöjen muuttamista. Kansaa ei enää luotettu ja ajateltiin hieman auttaa hölmöä rahvasta ymmärtämään sitä mitä mieltä se on.

Eduskuntaan olisi pitänyt saada sivistysorganisaatioiden edustajia ja muutenkin kansan ääntä olisi voinut kuunnella enempi ”korporatiiviselta pohjalta”.

Kun demokratia ei riitä

Se olen minä joka nokittaa, sanoo Nato-runnari

"I'm the one who knocks", vakuuttaa Walter White vaimolleen Vince Gilliganin luomassa mustan huumorin ja ironian läpivärjäämässä tv-sarjassa "Breaking Bad".

Perussuomalainen puolue vihapuheen kohteena!

Timo Soinin perustaman, Perussuomalaisten -puolueen imago, pysyi hallituskelpoisena siihen saakka, kunnes puheenjohtaja vaihtui.

Puolueen enemmistö, demokraattisesti valittuna, halusi vaihtaa johtajan, mutta siitä seurasi ennennäkemätön peli, jossa syytetyksi nostettiin uusi puheenjohtaja Halla-aho. Hänen taakakseen on laskettu tuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Perussuomalaiset eivät enää kelvanneet nykyhallitukselle, Halla-ahosta johtuen. Mies edustaa kuitenkin Suomea EU:ssa. Hänen mandaattinsa kelpaa EU:lle, mutta ei suomalaiselle keskittymälle.

Missä on poliittinen auktoriteetti Suomessa tällä hetkellä?

Demokratia on hyvä asia. Se on paras tapa hallita. Ainakaan parempaa systeemiä ei ole vielä keksitty.

Demokratiassa on kuitenkin omat puutteensa. Päätöksiä ei oikein tahdo syntyä ellei jollain päättäjistä ole auktoriteettia runnoa päätöksiä läpi jollain tavalla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä