Vili Niinikivi Koulutus pelastaa maailman.

Kaikki blogit puheenaiheesta äänikynnys

Älä myy ääntäsi joukkohysterialle

Äänestysneuvojat ovat lähteneet liikkeelle sankoin joukoin. Erilaisin tavoin yritetään uskotella, että pienpuolueen ehdokasta ei kannata äänestää, vaaliliitossa olevan puolueen ehdokkaista äänet pitää ehdottomasti keskittää vain sille kärkiehdokkaalle ynnä muuta sellaista.

Eduskuntavaaleihin tarvitaan tasauspaikkajärjestelmä - Nyt

​Kristillisten ja Perussuomalaisten tekninen vaaliliitto Varsinais-Suomen vaalipiirissä tulevissa eduskuntavaaleissa 2019 on herättänyt jossain määrin kohinaa, kritiikkiä ja paheksuntaa.

Enemmän kuin kivittää teknisen vaaliliiton osapuolia, tulisi kovistella Eduskuntaa, siellä istuvia kansan edustajia ja puolueita siitä saamattomuudesta ja harrastuksen täydellisestä puutteesta, jota ne ovat osoittaneet Suomalaisen kansanvallan, ja vielä tarkemmin ilmaistuna, äänestäjävallan parantamisen suhteen.

Kelpaako demareille demokratia?

Suomen vaalijärjestelmä on epäoikeudenmukainen. Asia nousi erityisesti otsikoihin vuonna 2007 vihreiden entisen puheenjohtajan ja MEPin Tarja Cronbergin jäätyä valitsematta, vaikka saikin henkilökohtaisesti 9,1 prosenttia koko piirin äänimäärästä.

Vihreiden mielestä yhtäläinen äänioikeus on demokratian perusta ja siksi olemme ajaneetkin vaalipiiriuudistusta, joka ottaisi huomioon niin suhteellisen kuin alueellisenkin edustavuuden tasauspaikkajärjestelmineen.

Ehdolle ehdokkaaksi

Eurovaalit olivat iloiset ja inspiroivat. Kiersin ympäri Suomea, myös pienemmillä paikkakunnilla, joissa vihreitä ei juurikaan ole ja vastaanotto oli silti positiivinen. Fiilis oli siis hyvä ja ajattelin, että nyt kampanjointi saa riittää ja on mukava lopettaa aallon harjalla. 

Asun nimittäin Satakunnassa. Eduskuntavaalien äänikynnys on täällä kova myös keskisuurelle puolueelle, puhumattakaan vihreistä. Samalla äänimäärällä saisi Varsinais-Suomessa tuplat ja Uudellamaalla varmaankin quadruplat määrät kansanedustajia. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä