Vili Niinikivi Koulutus pelastaa maailman.

Kaikki blogit puheenaiheesta Äänestäminen

Päivä populistina - Paskaa postiluukusta

 

Suomi, sivistysvaltiomme, jonka eteen on veteraanimme uhranneet henkensä. Se suomi kuuluu suomalaisille, valkoisille, kristityille. Maassa maan tavalla tai maasta pois. Suomi uuteen nousuun!

Hyväksyitkö sinä käyttäjäehdot? - Miksi äänestät vielä?

Lapsella on jo hyvin varhaisessa vaiheessa kyky hahmottaa kokonaisuuksia, mutta kokemuspohja ja tieto ovat vielä muotoutumatta. Siksi lapsen haavoittuvuus tiedollisen määrän vähyydessä altistaa lapsen hyväksikäytölle ja oman tahdon vastaiselle ohjailulle. Vallan epätasapaino syntyy sellaisessa tilanteessa, jossa tietoa ei jaeta tai yksipuolistetaan käsittämään haluttu uskomus.

Kahdet vaalit ja mitäs sitten?

Olen ehdokkaana kaksissa vaaleissa. Eduskunta- ja EU-vaaleissa. Tosin Eu-ehdokkuuden ahvistaminen tapahtuu myöhemmin.

En ole pessimisti, en optimisti vaan realisti. Tiedän oikein hyvin asetelman ja osaan myös sen verran vaalimatematiikkaa, ettei sitä minulle tarvitse kenenkään erikseen esitellä. Ja silti, olen mukana. Ja olen erittäin iloinen siitä, että olen Sinisten ehdokas. 

Kiusankappale nimeltä vaalikone

Ihminen on ulkoistanut ajattelunsa keinoälylle.

Luota itseesi, demokratia luottaa sinuun

Sinulla on valta olla omaa mieltä. Ole sitä rohkeasti ja luota omaan intuitioosi. Lopullista tietoa asioista ei ole kellään, mutta sinulla on paras tieto omasta elämästäsi. Tee äänestäessä veikkaus, kuka sitä poliittisesti parhaiten edistää ja sitten seuraa osuitko veikkauksessasi oikeaan. Olen varma, että osuit. Vaikka moni muuta väittää, huijareita on vähän liikkeellä.

Mitäpä, jos tukisit näissä vaaleissa nuorta naista?

Viime eduskuntavaaleissa miehiä valittiin kansanedustajiksi 117 ja naisia 83. Epäsuhta sukupuolten välillä johtuu ennen kaikkea siitä, että miehet äänestävät useimmiten miehiä (75/25%) ja naisten äänet jakautuvat tasan mies- ja naisehdokkaiden välillä (50/50%). Åbo Akademissa tehty tutkimus kertoo, että miesten sukupuolenmukaisen äänestystavan ansiosta miehet saivat koko maassa noin 60 prosenttia annetuista äänistä.

Nuoria miehiä ei pipo purista - he ovat tyytyväisimpiä elämäänsä

Ylen teettämä tutkimus kertoo nuorten miesten olevan tyytyväisimpiä elämäänsä. Yle kertoo: "Nuoret miehet suhtautuivat myös tulevaisuuteen selvästi muita vastaajia positiivisemmin. He uskoivat esimerkiksi oman terveytensä, työllisyystilanteensa ja toimeentulonsa kehittyvän tulevaisuudessa positiiviseen suuntaan selvästi muita vastaajia enemmän."

Jonkinlainen paradoksi on, että muut ihmiset ja erityisesti vanhemmat ikäpolvet taas ovat juuri tästä ryhmästä erityisen huolissaan.

Ensimmäiset askelet takana, monta edessä

Otsikon mukaisesti on ensi askeleet otettu kohti vaaleja, paljon vielä edessä.

Hieman on alku tahmeata ollut, kun ei oikein tiennyt miten ja mistä aloittaa matka Arkadianmäelle. Puolue on vaihtunut, siitä joku myös muistanut ystävällisesti muistuttaa.(huom.sarkasmi) Mutta tuollainen muistuttelu asioista, on varsin lapsellista ja kohdallani meneekin metsään. En välitä mokomasta, tähän ikään oppinut ignooraamaan tuollaisen.

On aikuisten vika jos nuoria ei kiinnosta

 

Hesarin kolumnissa 24.2 Teemu Luukka totesi, että nuorten asiat olisivat enemmän esillä ja nuoria olisi enemmän päättäjinä, jos nuoret äänestäisivät aktiivisemmin. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa 18–24-vuotiaista äänesti 47 prosenttia. Kaikista ääni-ikäisistä äänesti 69 prosenttia.

Näyttää siltä, että eniten äänestämättä jättävät ne nuoret, jotka tarvitsevat elämässään eniten yhteiskunnan palveluja, joista poliitikot päättävät.

Sähköinen äänestys avaa ovet tyranneille

Olen jo aikaisemmin (http://villekivinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242311-vaalit-voisi-jarjest...) kritisoinut Suomessa vallitsevaa vaalitapaa, jossa maa jaetaan keinotekoisiin piireihin, eivätkä äänesäjät saa äänestää itselleen sopivinta ehdokasta ja joka pakottaa sekä puolueet että äänestäjät taktikoimaan haitallisesti. Tänään kuitenki annan kehuni vaalijärjestelmämme parhaalle puolelle, äänestystapahtumalle ja ääntenlaskennalle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä